Μάι 122016
 

DSC_00172Ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με θέμα τα Σκουπίδια οργάνωσε σήμερα το Γυμνάσιο Αστρους στο Ιδρυμα Ζαφείρη. Σ’ αυτή παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΚΠΕ Νέας Κίου με αντικείμενο την ανακύκλωση, αλλά και οι δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μοστού με σεμινάρια, εθελοντικούς καθαρισμούς, καμπάνιες κ.ά. Τέλος παρουσιάτηκαν τα αποτελέσματα των μαθητικών δράσεων του ΕΠΑΛ Αστρους και του Γυμνασίου του Αστρους, με θέμα την “πράσινη επιχειρημαιτκότητα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” και “Φύση χωρίς σκουπίδια”, αντίστοιχα.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, μιλώντας για τις προσπάθειες του Δήμου τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τόνισε πως είναι μεν σημαντική η δουλειά που γίνεται με την ανακύκλωση στη μονάδα διαχείρισης που λειτουργεί από την αρχή του χρόνου στον Τάνο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οπως ανακοίνωσε μάλιστα, συμβολικά ξεκινά από σήμερα η ανακύκλωση στην πηγή με τοποθέτηση κάδων (ξεχωριστό για κάθε υλικό) έξω από τις σχολικές μονάδες του Δήμου, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί η δράση και σε πολλά άλλα σημεία.

πηγή: www.astrosnews.gr

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>