Μάι 122016
 

DSC_00172Ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με θέμα τα Σκουπίδια οργάνωσε σήμερα το Γυμνάσιο Αστρους στο Ιδρυμα Ζαφείρη. Σ’ αυτή παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΚΠΕ Νέας Κίου με αντικείμενο την ανακύκλωση, αλλά και οι δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μοστού με σεμινάρια, εθελοντικούς καθαρισμούς, καμπάνιες κ.ά. Τέλος παρουσιάτηκαν τα αποτελέσματα των μαθητικών δράσεων του ΕΠΑΛ Αστρους και του Γυμνασίου του Αστρους, με θέμα την “πράσινη επιχειρημαιτκότητα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” και “Φύση χωρίς σκουπίδια”, αντίστοιχα.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, μιλώντας για τις προσπάθειες του Δήμου τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τόνισε πως είναι μεν σημαντική η δουλειά που γίνεται με την ανακύκλωση στη μονάδα διαχείρισης που λειτουργεί από την αρχή του χρόνου στον Τάνο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οπως ανακοίνωσε μάλιστα, συμβολικά ξεκινά από σήμερα η ανακύκλωση στην πηγή με τοποθέτηση κάδων (ξεχωριστό για κάθε υλικό) έξω από τις σχολικές μονάδες του Δήμου, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί η δράση και σε πολλά άλλα σημεία.

πηγή: www.astrosnews.gr

Μάι 122016
 

astros-193_13_custom_customΜε λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Άστρος την Παρασκευή 6 Μαΐου η 193η Επέτειος της Β” Εθνοσυνέλευσης που οι εργασίες της έλαβαν χώρα από 30 Μαρτίου-18 Απριλίου του 1823.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη, όπου ακολούθησε το τελετουργικό με τις καταθέσεις στεφάνων.

Χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης απεύθυνε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση των σχολείων του Άστρους.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το βράδυ της Παρασκευής στις 21:00 με την εκδήλωση στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη «Τα τραγούδια της Ρωμηοσύνης και η συνείδηση του Γένους».

Το Σάββατο και την Κυριακή στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Κεντρική Πλατεία Άστρους.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι Βουλευτές Αρκαδίας Παπαηλιού Γιώργος και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς,  ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος,  ο πρόεδρος της δ/κ Άστρους Βασ. Δικαίος, ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης ως εκπρόσωπος του Δήμου Τάσος Κακλαμάνος, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

πηγή: www.arcadiaportal.gr